Navbar On/Off Fuattan...: Ben galiba Kariyer.Net sitesini hackledim

13 Ocak 2011 Perşembe

Ben galiba Kariyer.Net sitesini hackledim

Dün gece yatmadan bi maillerime kontrol ediym dedim. Fırsat sitelerinden gelen kampanyalar, teknoloji sitelerinden gelen güncellemeler, büyültücüler, küçültücüler, kanatlandırıcılar derken lüzumlu lüzumsuz mailler, sil sil sil..tıklarken baktım Kariyer.Net haftalık mailini göndermiş. Size uygun iş ilanları falanda filanda... 


Şöyle alıcı gözüylen baktım orda bizim şirketin ilanı da var.
.... 

  • Residence in Istanbul is required,
  • Good team player, result oriented attitude and analytical mind,
  • Strong communicational and interpersonal skills,
  • High energy and drive
...  


gibi kıl tüy yün özelliklerin tutuyosa BAŞVUR butonuna bas... :) Maddelere baktım da "E çalıştığıma göre ben bu özelliklere sahibim lan" dedim, biraz dötüm kalktı tabi ama emin olmak için "dur bi daha başvurayım " dedim :)) Hem yeni IK gelmiş bi vesileyle tanışmış oluruz.

Ve tıkladım.. Çok güzelde kabul etti Kariyer.Net .. Hiç uyarı falan çakmadı yani "Dangalak mısın olum sen, zaten o şirkette çalışıyon.. " gibisinden. Peki Noldu?

Sabah IK müdiremiz hicaz makamından iletişime geçti : 

"Merhaba Fuat Bey, dün Kariyer.Netteki ilanımıza başvurmuşsunuz. Asdlkmasdlkcz...."  mizahı bir muhabbet. Bende nikah tazeleyelim ayağına yatıyorum hani.. "Daha iyi bir fiatta anlaşabiliriz belki diye şeyettirdiydim ben, şansımı deniym ..asdasdas" gibi bi konuşmayla kıvırttırıverdim.

Neyse geçiştirdik derken offf... birde patron aradı. Birbirlerinden haberi yokmuş tabi. İzlemeye almışlar kariyeri.. artık hepsine mail mi gidiyo, nasıl oluyosa... Bir tel :

"ALO, Fuatcım naber, nasılsın? Ya Kariyer.Nettende kendi şirketine başvuran ilk defa gördüm hani. Niyetini de o kadar belli etmeseydin. Arada bizde kaynamışız galiba.. asdasdasşldöa"  . Durumu anlattım .. dedim canım sıkıldı. Bi yoklayayım dedim... kem küm...

En nihayetinde arkadaş, ben burdan Kariyer.Net yetkililerine sesleniyorum. Bakın 70 milyon kişi izliyor burda bizi.. Eğer çalışan başvuruda bulunuyorsa, bu başvurunun kendi şirketi olup olmadığını kontrol eden bir programcık yazsın. Yoksa forumlara yazarım açığınızı, salarım bakın üstünüze çoluğu çocuğu, kafanız ağrımasın yani. 


E bi teşekkürü hakettim artık, doğum günlerimi de kutlamayı unutmayın.  

Bilginize,
iyi çalışmalar.



2 kişi titretti:

caglarpolatoglu dedi ki...

arkadaşım sen bişey hacklemedin. Bak ben obssde çalışırken cvnize uygun ilanlar altında obss ilanı geliyordu. şimdi ericssonda çalışıyorum bu sefer de ericsson ilanları gelmiş :)

fuat dedi ki...

..ama Ericsonda çalıştığın halde hala aynı pozisyon için o ilana başvuruda bulunabilirsin :) mantık hatası :P