Navbar On/Off Fuattan...: Elinde Birası Poz Veren Hafız

29 Ocak 2011 Cumartesi

Elinde Birası Poz Veren Hafız

Çevremde sezinlediğim 10 kaplan gücündeki karakterlerden bahsedeceğim...

"Ne serden geçerim ne yardan" felsefesini vird edinmiş gizli bünyeler.. Gerçekte kim olduklarını tespit etmesi zor melez yaratıklar :) Onlar misyoner, ajan veya özel yetiştirilmiş insan değildirler. Onlar gözlerini başka bir ortamda açmış ama metamorfoz geçirip başka bir ortama mal olmuş tırtıllardır. 

Ben onlara Hafiz diyorum :) Peki kimdir bu hafizlar? Anlayabildiğim kadarıyla :
İnanılmaz bir dini bilgiyle donatılmış insanlardır çünkü. Manevi ilimleri küçük yaşlarda sindirmiş bireyler... Bu yolda her tür ortama girip çıkmıştır da.. Cemaatin her türlüsünü görmüş, sistemi çözmüştür. Ama onu farklı kılan sadakatsizliğidir. Bağlı kalamaz.. Çünkü açtır. Her zaman eksik bir nokta tespit eder. Beğenmez yada kabına sığmaz. En son bulunduğu dünyaya da sığmaz.. Çevresel etkenler nefislerini kırbaçlamaya başladığı anda başkalaşım geçirir. Ve kanatlarını açar.. O kadar hızlı kanat çırpmaya başlar ki diğer aykırı dünyanın tüm ortamlarına uçar, konar, fikirleri çözümler. Öyle bir şekle girmiştir ki ne geçmişi onu reddedebilir nede şimdiki dünyası... Ateisti çözümlemek için ateist gibi..  Koministiyle kominist gibi.. Bir bakıyorsun hippi gibi.. yada tarzıyla Emo gibi.. Cuma günü camide saf tutup akşama milano gecesinde salsa yapmak gibi... Aşr Suresini ezberden okuduktan sonra gitar, keman, yan flüt herhangi birini eline alıp bir şarkıyı bağıra bağıra çalabilmek gibi.. Muhafazakar taraflarından ödün vermeden siyaseti yargılayıp akşamında bir başka bayanı ağırlamak gibi..Şeytanın bunlara bakıp da "Yeter ulan bu ne böyle, bizde melektikte bu kadar değildik aq!" deyip bönüre bönüre ağlatabilecek gibi bişey, bişeydir işte. Abartıyo muyum?


ı-ıh.... Gerçekten var öyle insanlar etrafımızda. Huzursuz mu oldunuz? Rahat olun :) Çok eğlenceliler... :)) Her telden çalmasını bilen, her mevzudan espri çıkartabilecek malzeme deposu insanlar. İtiraf edeyim öyle bir kız arkadaşım olmasını isterdim :P Mesala önceki yazımda bahsettiğim bu yılki 14 Şubat sevgililer gününde elimden tutup kandili ihya etmek için camiye götürme gibi bi çılgınlık yapsa o yıl yanında  malımtırak bi yüzle dolaşırım heralde :)) 

Bu konu hakkında derin bilgi için diyanete buradan: http://sorusor.diyanet.gov.tr/ :)  Tatmin olmadım lan ben bu cevaptan çok resmi oldu derseniz şuradan : http://www.cubbeliahmethoca.tv/iletisim.html cübbeli hocanıza danışabilirsiniz. En olmadı...

Allaha havale edin gitsin ;)

0 kişi titretti: