Navbar On/Off Fuattan...: Sizi Biraz Güncelleyelim

17 Ocak 2011 Pazartesi

Sizi Biraz Güncelleyelim

Evet.. Bildiğin program güncellemesi gibi :) Merak etmeyin ben sizin yerinize dolaşıyorum interneti.. biraz süzme bilgiler aktarıcam bu sefer.. Küçük heycanlandırıcı şeyler..

İlk Google camiasından başlayalım isterseniz.. Google Translate'ten haberdarsınızdır. Çeşitli dilleri birbirine çevirir. Hatta siteleri elinden geldiğince çevirmeye çalışır ki en iyisidir şu an. Peki sesleri çevirme konusunda yoğun çalışmalar yaptığını biliyor muydunuz? "Yoook artık" deyin.. Bende gaza gelip anlatmaya devam edeyim. :)

Evet şu an ispanyolcayı ingilizceye ses düzeyinde çeviren uygulamanın alpha versiyonunu piyasaya sürdü. Elit testerlar tarafından test ediliyor. Yani geleceği şu : Siz telefonu alıp ingiliz arkadaşınıza "Naber lan?" diceksiniz.. türkçe yani.. Ama karşıdakine "what's up man?" olarak gidecek... Yaaa... Hadi hep beraber "OooooaaHHaaaa!".. devamı şu makalede : http://googlemobile.blogspot.com/2011/01/new-look-for-google-translate-for.html

Facebook'a geçelim. Onlarda boş durmuyor. Mail sistemine gebeler. Nedemek bu? Artık facebookta hotmail, gmail gibi mail hizmeti verecek. Yani mesala benim fuatcakir@facebook.com adında mail adresim olacak. Güle oynaya kullanırız artık. Mesajlaşma sistemini baya bi değiştirecekler. Türkiyeye ne zaman gelir bilmiyorum ama mesaj olarak SMS atmada aynı zamanda aktif olacakmış.

http://www.facebook.com/about/messages/ sitesinden ilk önce bu yeni mesajlaşma ve mail sistemi için istekte bulunun, ilk kullanıcısı olmak istiyorsanız yani..

Söylemeden geçemeyeceğim FaceBook Graph diye birşey duydunuz mu? Duymamışsınızdır çoğunuz. Sizin facebooktaki aktiveteleriniz ve beğenilerinize göre karakter haritanızı çıkartıp webi size göre şekillendirmeyi planlıyorlar. Bu ne demek? Mesala bu özelliği kullanan youtube benim facebookta fanı olduğum Nancy Ajram, Tarkan, Bruno Mars gibi sanatçıların videolarını, kliplerini, yeni şarkılarını bana ilk sayfadan göstermesi ... Ne istediğinizi bilen sitelerle karşılacaksınız artık. Buna aslında semantic webde deniyorda neyse teferruata girmeyelim. Derin mevzular. şuradan biraz dürtükleyin : http://technologyreview.com/blog/editors/25089/. Bu arada bunlar güncel teknolojiler olduğu için türkçe döküman bulmak kolay değil, kusura bakmayın yani artistliğine vermiyorum linkleri..

Ve bu aralar popüler olan facebook profil sayfanızı düzenli fotoğraflarla düzenlemek. http://reface.me/hacks/facebook-profile-photo-hacks/ bu linke tıklayın. Ne dediğimi anlayacaksınız zaten :) Sanki sayfanız küçük pencerelerden oluşmuş arkadan başka bir manzara, fotoğraf, olay gerçekleşiyor havası veriyor. Baya havalı bir şey. FaceBookta karizma yapmak istiyorsanız mutlaka deneyin. Mesala şöyle şeyettirebilirsiniz :



Neyse çok konuştum, sonra tekrar güncellenmek için uğrarsınız.

0 kişi titretti: