Navbar On/Off Fuattan...: RelationShip Status(İlişki durumunu) Değiştirmeye Eli Varmamak

8 Ocak 2011 Cumartesi

RelationShip Status(İlişki durumunu) Değiştirmeye Eli Varmamak

Kanayan yaramız.... :)

FaceBook hayatımıza bir sürü sanal buluşlara imza atarken, bizi de bu gelişmelere alet etmesi, standartlara sokması, psikolojimizle oynaması vs. kaydolan her bireyin bilinç altına bir facebook şubesini açtı yani.. milyonlarca şube..


Öyleki,

Arkadaşlığın anlaşması oldu facebook, ilişkilere başlangıç verdi, son verdi, ispiyonladı, Tag(Etiketlenme) korkusuyla bile yaşattı insanları... Kimi zaman strese soktu, kimi zaman erişemeyeceğimiz özel bilgelere ulaşmamıza müsade etti.

Atsan atılmaz, satsan satılmaz birşey oldu hayatımızda...

Durumu telafi etmek için oyunlarıyla keyiflendirmesini de bildi hani, uygulamalar adında modüler programlar inşa ettiler, istediğimiz gibi şekillendirdik profillerimizi..

En güzel fotoğraflarımızı koyduk, bağdaş kurduk, kaşlarımızı çattık, aynadan bile çektik kendimizi, tripli, kılsız tüysüz bir sürü fotolar...

Yaptım, yapacağım,...mışş, ...mı? ,  bir sürü  cümleler kuruldu, sorulara cevap verildi. İnsanlar boş vakitlerini mi geçirdiler yoksa dolu vakitlerini mi harcadılar bilemiycim ama çok büyük yaşayan bir dünya inşa edildiğinin farkındayım.

Bu yazımı bile facebookla paylaşacağım. Çünkü burada facebooka ait bir paylaşım butonu var. Bu buton internetin heryerinde rastlayorum. FaceBook heryere kancasını atmış bir sistem oldu.. Oluk oluk bilgi akışı... tek bir merkeze, hemde insanlar isteyerek... Ürkütücü!

Ya ben aslında İlişki durumundan bahsetcektim... Laf nereye geldi :))

İlişki durumu diye birşey çıkardı FaceBook. Yalnız, İlişkide (şu kişiyle), Evli (şu kişiyle), Ayrıldı hatta İlişkiye Açığım durumu bile var :))

Bizim HIZLI Erkeklerimiz veya bayanlarımız ; genelde erkeklerimiz diyelim... durumu devamlı YALNIZ'dır :) Biriyle çıkıyorken bile, o durum kendini inatla muhafaza eder. "Bahtım kapanmasın" ayağına mı yatılıyor, belki daha iyisi çıkabilir şansımı def etmiym diye mi bilinmez, elleri bi türlü gitmez onu değiştirmeye. Hatta sevgililer Israrcı bile oluyor yazık. Zoruna gidiyo tabi. Şüpheleniyo.. Haklı da...


E annem duyar diyo, babam görür diyo eş dost kıl tüy yün.. kotarıyor durumu ilgili kişi :)

Niyetler başka... Fenaaa :)

Eh ne diyelim FaceBook bizi bu ve benzeri sorunlarla, sorumluluklarla, yalan dolanlarla baş başa bıraktı. Umarım öbür tarafta "FaceBook profil geçmişini analiz edin, sevabı günahını çıkartın, yeterli" diye bir uygulamaya tabi tutulmayız,

Mazallah....

0 kişi titretti: