Navbar On/Off Fuattan...: Artık Sende Herkes Gibisin Aref

22 Şubat 2011 Salı

Artık Sende Herkes Gibisin Aref


Şu gencin yaptığı hakkında bi ben konuşmadım heralde, dediler "fuat yaz, yaz, yaz..." :) al yazıyorum.

Yeteneğini takdir ettiğim bi arkadaş, Allah var şimdi yalan söylememek lazım etkileyici.. Ama bu kadar da abartmamak lazım canım olayı. Son gösterisini canlı izlemedim ben o sırada facelerde "Sende başını alıp gitme ne olur" adlı şarkıyı dinliyorkene (haluk bilginerin ağzından çok iyyiydi yaa), bir bayan arkadaş feysbukun blob! sesi eşliğinde ardarda yazmaya başladı. İşte Aref şöyle tahmin etmiş, böyle kadermiş, milleti şebek etmiş, diblerini düşürmüş falan.. çok korkmuş. E korkman normaldir dedim. Cinli o çocuk :)) Daha da korktu yazık. Neyseki boynuna sarılıp yatabileceği biri varmış evde..

Beni o kadar sarmadı aslında... Mantık ötesinde birşey yapmayacağını biliyorum çünkü. Cinli olsa dahi o kadar kişinin karşısında böyle bir olay zuhur etmesi üstün güçler tarafından izin verilmez. Bu gencin göz yanılmasından, kör noktalardan, el çabukuluğundan vb. teknolojiyi kullanarak sahneden güzel bir sanat icra ettiğini kabulleniyorum.

Çoğu yerde sırrı ortaya çıktı falan videolarda çekilmiş onlardanda arkadaşlar bahsetti ama.. Benim incelediğim kadarıyla yorumlarımı size arzedeyim :)

Juriden koltuk numarası yeri saati bilgilerini çeşitli aktivitelerle rica etti. E tabi olaya heycan katması , seyircinin dikkatinin arefe değil juriye yoğunlaşmasını sağlar ki güzel güzel tahmin ettiler. Sonuçta bu tahmin edilen önceden sahneye getirilen kutunun içinden çıktı. Hatta rötarlı falan espirili birşeyler de varmış :) bide böyle gülücük bırakmış :)  Aslında bu kısım bana hiç etkileyici gelmedi. Çünkü uzaktaki bir printerden wireless, infrared veya bluetooth benzeri bağlantısız iletişim modelleriyle istediği fontta(el yazısı gibi, comic sans serif fontu mesala) yazıyı kısa sürede çıkartabilir. Ve bunu yapacak o kutunun içine sığacak cihazlar günümüzde temin edilebilir yani.

Diğer aşama olan KADER kelimesinin tahmini...


Bir kere o kelime Arefin önceden belirlemiş olduğu kelimeydi. Bütün çalışmalarını DVDymiş, kapağındaki yazıymış, sahnede yapacağı bilemessem şöyle olayım gibi duygusal sızlanmalar falan ona göre çalışmış :) Yaptığı   gösteride de acun arefin verdiği gazeteyi juriden hülyaya verir hülya arkasına denk geliş atar biri kapar bir sayfa seçer, katlar, yırtar avuçlar bir sürü güvenoyu hareketi sonrada sahneye çağırır. Bir avucundakini bırakır diğerini getirir şeffaf poşete koyaaaaar. Buraya kadar OK. Buraya kadar gayet güzel rastgele bir seçim oldu ama bi kez o şeffaf poşeti uzatan AREF olmamalıydı. AREF orada o kelimeyi tahmin edecek kişinin son hareketlerine eşlik etti :) yani bi mantıklı düşünün orada birsürü kompozisyon yazıldı sonuç bölümünü AREF yazıcak . Nasıl mı yaptı ? Sahneye gelen kıza torbayı karıştırmasını soledi karıştırdı kızcaz sonra Aref efendi tatmin olmadı bide kendi elini soktu karıştırdı. E kardeşim sen niye sokuyon elini ayağını oraya buraya.. Belli eleman içeriye elini soktuğunda yapışkan bir sıvı pükürtmüş olabilir ve boşta kalacak bir kaç kağıdıda el çabukluğuyla kendi koymuş olabilir. Bu koyduğu kağıtların hepsi aynı kağıtlar yani üzerinde belki bir manşet gii KADER yazıyor olabilir yada farklı renkte büyük puntoda, kıza kısa süreli gösterdiği anda kızın beyninin başvurabileceği ilk kelime olacak şekilde kağıda işlenmiş olabilir. Ve öylede... O son aşamada oldu ne olduysa.. Orda kıza seç bi kağıdı dedikten kız aldı sonra aref kızın elinden aldı gösterdi. Burada da değişmiş olabilir o kağıt. Kız orada deseydiki Arefe:

-"Arefciğim hiç zahmet etmeyelim ben yukarıda gazetenin içinden bi tane kelime okudum aklımda tuttum. Onu tahmin edebilirsin" dese Mal gibi kalacak AREF orda :))

Ahhh ben olmalıydım orda.. Bi kez AREF'in yanına yaklaşmam :)) belli eli ayağı rahat durmıcak: " kardeş uzaktan yap ne yapcaksan, ben burdan aklımda tutarım bişey, yürüttürme beni oraya kadar" derim.

Ve yetenekSizsiniz reklama girer. Reklamdan sonra beni bir şekil sahneye almışlardır zaten :P

2 kişi titretti:

mefisto dedi ki...

anlamıyorum.. keyfini çıkarmak varken, şöyle yaptı böyle yaptı polemiklerine dalmak neden? elbette ki bir numarası var. evcil cinlere inanmaktansa püf noktalarına inanırım zaten. hem etkileyici olan kısım da o numarayı inandırıcılığı yüksek bir şekilde icra etmesi değil mi zaten? yetenek dedikleri şey tam da budur işte. cem yılmaz'ın dediği gibi: gerçekten uçsam sahnede ne işim var lan?!

fuat dedi ki...

haklısın mefisto :) bende yazıyı yazarken cem yılmazın o söyledikleri aklıma gelmişti.

Ama gündemi çok fazla işgal etti.Medya onu doğa üstü güçleri olan bir kişi gibi empoze etmeye başladı medya. Bende durumu normalleştirmek istedim.